Voorjaarscompetitie

 

Introductie
Bij TC Kattenlaan worden diverse soorten competities georganiseerd. Zo doen we mee met de officiƫle KNLTB competities, maar organiseren we ook clubcompetities, zoals de Za(terdag)Mi(ddag)Co(mpetitie).
Informatie over de verschillende competities vind je hieronder.  

KNLTB Competities
TC Kattenlaan doet mee met de KNLTB Voorjaarscompetitie, de KNLTB Najaarscompetitie en de KNLTB Wintercompetitie. Dit zijn competities waarbij je tegen andere verenigingen speelt (je speelt een aantal keer uit en een aantal keer thuis). De resultaten tellen mee voor je individuele KNLTB rating.   

KNLTB Voorjaarscompetitie
Deze vindt plaats gedurende 7 weken van april tot begin juni. Algemene informatie over deze competitie kun je vinden op https://www.tennis.nl/alles-over-tennis/competitie/senioren/voorjaarscompetitie/  

Voorrang

Bij TC Kattenlaan werkt de voorjaarcompetitie als volgt; Indien je als team al in het voorgaande jaar voorjaarscompetitie gespeeld hebt, dan krijg je voorrang bij de indeling van het daaropvolgende jaar. In principe behoud je als team je plek, als je eenmaal in deze competitie deelneemt. We werken op deze manier, omdat ieder ingedeeld team afzonderlijk elk jaar strijdt voor behoud van de plek binnen de klasse waarin ze zijn ingedeeld. Je kan dus promoveren en degraderen aan het einde van de voorjaarscompetitie.
 
Welke dagen?
Tijdens de voorjaarscompetitie wordt er bij TC Kattenlaan competitie gespeeld op dinsdagochtend, vrijdagavond, zaterdag en zondag. Er zijn verschillende competitiesoorten mogelijk; heren dubbels/dames dubbels/gemixte teams en met en zonder enkelspel.   

Procedure
Ieder jaar in november ontvangen alle seniore leden een mail waarin staat welke competitiesoorten  TC Kattenlaan aanbiedt en hoe je je voor de voorjaarscompetitie kunt inschrijven. 

Let op: zoals hierboven is uitgelegd, behoud je als voorjaarsteam de plek om te spelen in de voorjaarscompetitie. Elke team moet zich ieder jaar opnieuw aanmelden en aangeven of en aangeven of er individuele spelers worden toegevoegd/niet meer meespelen.
De technische commissie (TC) checkt dan of alles nog klopt. Als individuele speler kun je dus door een team gevraagd worden om aan dit team te worden toegevoegd. 
Je kan je ook als individuele speler opgeven voor deze competitie, of je aanmelden met een volledig nieuw team. Er is geen garantie dat je kan spelen, maar het komt wel eens voor dat een team zich terugtrekt uit de voorjaarscompetitie en dan wordt er plaats gemaakt voor een nieuw team. Dit wordt door de TC ieder jaar opnieuw beoordeeld.  

Attentie!  Je bent bij TC Kattenlaan alleen gerechtigd om de KNLTB voor- en/of najaarscompetitie te spelen, wanneer je op de dag of het dagdeel dat de competitie plaatsvindt, ook gerechtigd bent om te spelen. Dat betekent dat je met een daluren lidmaatschap helaas geen competitie kunt spelen en je met een dag/weekend lidmaatschap geen vrijdagavond competitie kunt spelen.  

Klik hier voor info over de najaars- en wintercompetitie.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

020-6127098 (clubhuis)

Adres

Kattenlaan 13
1054 KA Amsterdam

KVK-nummer

34252462