Clubkampioenschappen

Beste Kattenlaner,

Nadat we vorige week onze krachten hebben gemeten met tennissers uit heel Nederland in ons geweldige "Ola Supermercado" open toernooi is het binnenkort weer tijd om met Kattenlaners onderling de strijd aan te gaan. 

Je kunt je vanaf vandaag inschrijven voor de clubkampioenschappen Dubbel. Het kampioenschap wordt in de week van 4 tot 12 september gespeeld. In de weekenden vanaf 14 uur en op de avonden vanaf 18:30. De maandag spelen we niet. De inschrijving is geopend, dus wees er snel bij en schrijf je in via deze link. Inschrijven kan tot en met zaterdag 28 augustus. 

We spelen verkorte sets. Officieel heet dit fast-four en dat betekent het volgende:

1. Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets waarbij iemand winnaar is van de set bij het behalen van 4 games.

2. Een eventuele derde set is een super tie-break waarbij degene die het eerst 10 punten haalt met een verschil van minimaal 2 punten de winnaar is.

3. Bij 3-3 in een set wordt een normale tie-break gespeeld.

N.B. Er wordt bij 40 - 40 in een game GEEN beslissend punt gespeeld, maar gewoon voordeel/nadeel.

De finales worden niet volgens het fast-four model gespeeld maar, net zoals in vorige jaren, als volledige partij waarbij een eventuele derde set een super tie-break is.

Over het algemeen is een fast four partij binnen het uur afgerond. Het kan voorkomen dat een partij wat langer duurt dan een uur en dan start de volgende partij wat later. Het is wel belangrijk dat iedereen zich houdt aan de 5 minuten inspeel tijd en 1 minuut rust bij het wisselen van speelhelft.

De wedstrijden worden gedurende 2 weekenden einde middag en in de avond gespeeld en vanaf dinsdag t/m vrijdag in de avond gespeeld. Je kunt slechts 2 dagen als verhindering opgeven. Zaterdag 11 en zondag 12 september kun je geen verhindering opgeven. Denk goed na over je verhinderingen en zorg dat je kunt spelen als je ingedeeld bent. Wedstrijden worden niet meer verzet na planning. Ook moeten de wedstrijden worden gespeeld tijdens de officiele toernooitijden, zodat er op de andere tijdstippen vrijgespeeld kan worden. Het gaat dan niet ten koste van je speel credits en het is leuker voor de integratie. 

Om afzeggingen en teleurstellingen in het laatste weekend te voorkomen, verzoeken wij jullie om uitsluitend in te schrijven als je volledig beschikbaar bent op zaterdag 11 en zondag 12 september vanaf 14 uur. 

Let op: In principe schrijf je je in voor de categorie die past bij je eindejaarsrating. De organisatie behoudt zich het recht voor categorieën samen te voegen. 

De inschrijving sluit zaterdag 29 augustus om 24:00,

Je krijgt ongeveer 2 dagen voor aanvang van de clubkampioenschappen per e-mail bericht over de tijden van de te spelen partijen.

Wij hopen dat jullie allemaal weer meedoen!

De Wedstrijdleiding,
Karin Loohuis, Nancy Dwarswaard en Sylvia Nefkens

[email protected]

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

020-6127098 (clubhuis)

Address

Kattenlaan 13
1054 KA Amsterdam