Clubkampioenschappen

Aan dit toernooi kunnen alle seniorleden van de vereniging meedoen. Je speelt op je eigen niveau wedstrijden tegen andere spelers van de vereniging. Het maakt niet uit of je nu net begonnen bent of al langer tennist, de clubkampioenschappen zijn er voor iedereen. Dus wil jij je meten met andere spelers van de club gewoon een gezellig toernooi spelen op onze eigen club? Doe dan mee aan de clubkampioenschappen TCK!

Op twee momenten in het seizoen worden de clubkampioenschappen georganiseerd. Voor de zomervakantie de single en mixed dubbel en na de zomervakantie de dames- en herendubbel.

Single en Gemengd Dubbel

Van 7 t/m 19 juni vonden dit seizoen de Clubkampioenschappen Single en Gemengd Dubbel plaats. Hier de nummers 1 en 2 van de categorieen:

DE4/5 Charlotte Tönjann - Maaike de Fost
DE6 Elly de Jong - Gerdie van Zon
DE7 Robyn Rexwinkel - Danie ten Hoopen
DE8 (18+) Suzan Besuyen - Henrieke Oonincx
DE9 (18+) Pleuni Andringa - Renate van der Valk

HE5 Bas Nawijn - Mingus Dagelet
HE6 Gerard Krijger - Reinier Koning
HE7 Arnound Schouten - Nick Abrahams
HE8/9 (18+) Mark van Loon - Sefan Linders

GD6 Dania ten Hoopen & Henrik Ask - Karen Walthuis & Ruud Schuurman
GD7 Roos van Dekken & Michiel Trawinski - Odelinde Nieuwenhuis & Dennis Sijtsma
GD8 (18+) Suzan Besuyen & Frans Kolderman - Saira Mamadeus & Jaap Elzas
GD9 (18+0 Carlijn Burggraaff & Mark van Loon - Lotte Cohen & Gert-Jan van Meerten

Damesdubbel en Herendubbel

Van 5 t/m 11 september vinden dit seizoen de Clubkampioenschappen Damesdubbel en Herendubbel plaats.

Inschrijving sluit op zondag 28 augustus via Inschrijven

Het toernooi start maandag 5 september en eindigt zondag 11 september.
Doordeweeks wordt er na 18:00 gespeeld. Let op: beide spelers dienen zich in te schrijven!

Verhinderingen:
Je kunt één dag als verhindering opgeven.
Zaterdag 10 en zondag 11 september kun je geen verhindering opgeven.
Denk goed na over je verhinderingen en zorg dat je kunt spelen als je ingedeeld bent. Wedstrijden worden niet meer verzet na planning. Ook moeten de wedstrijden worden gespeeld tijdens de officiële toernooi tijden, zodat er op de andere tijdstippen vrijgespeeld kan worden.

Om afzeggingen en teleurstellingen te voorkomen, verzoeken wij jullie om uitsluitend in te schrijven als je volledig beschikbaar bent op zaterdag 10 en zondag 11 september, aangezien er dan ook nog veel poule wedstrijden gespeeld worden.

Inschrijven op je speelsterkte

Let op: In principe schrijf je je in voor de categorie die past bij je speelsterkte. De organisatie behoudt zich het recht voor categorieën samen te voegen.

Vooraf aan de finales: fast-four model
We spelen verkorte sets. Officieel heet dit fast-four en dat betekent het volgende:

1. Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets waarbij iemand winnaar is van de set bij het behalen van 4 games.

2. Een eventuele derde set is een super tie-break waarbij degene die het eerst 10 punten haalt met een verschil van minimaal 2 punten de winnaar is.

3. Bij 3-3 in een set wordt een normale tie-break gespeeld.

De finales: twee gewonnen sets, evt derde set een supertiebreak!
De finales worden niet volgens het fast-four model gespeeld maar, net zoals in vorige jaren, als volledige partij waarbij een eventuele derde set een super tie-break is.

Over het algemeen is een fast four partij binnen het uur afgerond. Het kan voorkomen dat een partij wat langer duurt dan een uur en dan start de volgende partij wat later. Het is wel belangrijk dat iedereen zich houdt aan de 5 minuten inspeeltijd en 1 minuut rust bij het wisselen van speelhelft.

Sluiting inschrijving:
De inschrijving sluit zondag 28 augustus om 24:00.

Bericht speeltijden:

Je krijgt uiterlijk 3 dagen voor aanvang van de clubkampioenschappen per e-mail bericht over de tijden van de te spelen partijen. Mocht je geen bericht ontvangen, neem dan tijdig contact op met de wedstrijdleiding.

De wedstrijdleiding dames- en herendubbel clubkampioenschappen:

Cathy Leung en Michiel Trawinski
[email protected]tennisclubkattenlaan.nl