Najaarscompetitie

Introductie
Bij TC Kattenlaan worden diverse soorten competities georganiseerd. Zo doen we mee met de officiële KNLTB competities, maar organiseren we ook clubcompetities, zoals de Za(terdag)Mi(ddag)Co(mpetitie).
Informatie over de verschillende competities vind je hieronder.  

KNLTB Competities
TC Kattenlaan doet mee met de KNLTB Voorjaarscompetitie, de KNLTB Najaarscompetitie en de KNLTB Wintercompetitie. Dit zijn competities waarbij je tegen andere verenigingen speelt (je speelt een aantal keer uit en een aantal keer thuis). De resultaten tellen mee voor je individuele KNLTB rating.   

KNLTB Najaarscompetitie
Deze vindt plaats gedurende 5 weken van september tot half oktober. Algemene informatie kun je vinden op https://www.tennis.nl/alles-over-tennis/competitie/senioren/najaarscompetitie/

Spelers die geen voorjaarscompetitie hebben gespeeld, hebben voorrang bij de indeling van de najaarscompetitie.
In tegenstelling tot de voorjaarscompetitie, krijgt een team of individuele speler geen vaste rechten (ook niet wanneer er door de KNLTB in de najaarscompetitie vanaf 2024 voor promotie/degradatie wordt gespeeld). Elk jaar beoordeelt de Technische Commissie opnieuw hoe een eerlijke indeling kan worden gemaakt. Ook (nieuwe) leden die niet direct een plek in de voorjaarscompetitie kunnen krijgen krijgen zo de de kans om snel in de competitie mee te kunnen doen. Tijdens de najaarscompetitie wordt er gespeeld op vrijdagavond en zaterdag. In verband met de baandruk worden er vooral dubbelcompetities aangeboden in het najaar.   

Procedure
In mei van elk jaar ontvangen alle senioren leden informatie welke competitiesoorten de TC Kattenlaan aanbiedt tijdens het najaar,  en hoe je kunt inschrijven.  

Let op!  Je bent bij TC Kattenlaan alleen gerechtigd om de KNLTB voor- en/of najaarscompetitie te spelen, wanneer je op de dag of het dagdeel dat de competitie plaatsvindt, ook gerechtigd bent om te spelen. Dat betekent dat je met een daluren lidmaatschap helaas geen competitie kunt spelen en je met een dag/weekend lidmaatschap geen vrijdagavond competitie kunt spelen.  

KNLTB Wintercompetitie (Regio Noordwest)
De wintercompetitie bestaat uit zeven speeldagen in de periode november tot en met maart. Alleen spelers die lid zijn van TC Kattenlaan en die in het winterseizoen lid zijn van Vondelpark Wintertennis kunnen hieraan meedoen.   Tijdens de wintercompetitie wordt er gespeeld op vrijdagavond, zaterdag en zondag. Er zijn verschillende competitiesoorten mogelijk, waarin enkels en dubbels gespeeld worden en competitiesoorten waarin alleen dubbels gespeeld worden.   
Spelers die geen voor- of najaarscompetitie hebben gespeeld, hebben voorrang bij de indeling voor de wintercompetitie.   

Procedure In augustus van elk jaar ontvangen alle senioren leden informatie welke competitiesoorten de TC Kattenlaan aanbiedt en hoe je je voor de wintercompetitie kunt inschrijven.  


ZaMiCo Voor alle senioren leden, die de officiële KNLTB competities niet kunnen of willen spelen, wordt er op 4 zaterdagen in juli de Zaterdag Middag Competitie georganiseerd. Een informele interne competitie op de Kattenlaan, waarbij de resultaten niet voor je rating meetellen.
Op zaterdagmiddag, van 15-19 uur, wordt er in teamverband een competitieschema gespeeld, waarbij er dubbelpartijen van één uur gespeeld worden. Deze competitie is bij uitstek geschikt voor spelers van sterkte 8-9 en nieuwe leden.
Er zijn 8 teams van 5 á 6 teamleden.  In juni van elk jaar ontvangen alle senioren leden een mail met informatie hoe je je voor de ZaMiCo kunt inschrijven. 

Klik hier voor info over de voorjaarscompetitie.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

020-6127098 (clubhuis)

Adres

Kattenlaan 13
1054 KA Amsterdam

KVK-nummer

34252462