Vertrouwenspersonen bij Tennisclub Kattenlaan  

29 juli 2023


Vertrouwenspersonen bij Tennisclub Kattenlaan  

Zoals al eerder is aangekondigd heeft Tennisclub Kattenlaan vanaf dit seizoen twee vertrouwenscontactpersonen (VCP).  

Onze VCP’s zijn bereikbaar voor iedereen binnen de vereniging die vragen en/of zorgen heeft over mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Je kan hierbij denken aan (seksuele) intimidatie, pesten, buitensluiten, vernederen, bang maken, discriminatie, agressie, beschuldigingen etc. De VCP heeft een adviserende rol, denkt mee, helpt om de juiste stappen te zetten en biedt daarbij, waar nodig, ondersteuning. De vertrouwenspersonen zijn geheel onafhankelijk en informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Wel moet elk incident bij het bestuur worden gemeld (dit kan anoniem), omdat deze de verantwoordelijkheid draagt voor alles wat er binnen en rondom de vereniging gebeurt.  

De VCP’s zijn geen hulpverlener en doen niet zelf onderzoek bij incidenten. De VCP's zijn er om met jou te praten, je te steunen en/of om mee te denken over eventuele vervolgstappen zoals een gesprek met de betrokkene(n), doorverwijzen naar het bestuur, de vertrouwenspersoon van het NOC*NSF, een klacht- of tuchtcommissie van de bond, politie of huisarts.  

De VCP's van onze vereniging zijn Maaike de Fost en Nikhil Thakur. Hieronder stellen zij zich kort voor:  

Maaike:
Ik ben sinds ongeveer 10 jaar lid van de Kattenlaan, werk als arts, heb 2 kinderen en ben regelmatig te vinden op de tennisbaan.  

Nikhil:
I am a member since 2019 and compete actively in club tournaments cheered on by my twin children and dog Gino Avocado.  

Je kunt onze VCP’s bereiken via het volgende mailadres: [email protected] Mocht je specifiek contact willen met of Maaike of Nikhil, geef dit dan aan in je email.  

Als je het prettiger vindt contact op te nemen met iemand van buiten TCK dan kun je ook terecht bij de VCP van de KNLTB (Vertrouwenspersonen | KNLTB) of bij het Centrum voor Veilige Sport Nederland (https://centrumveiligesport.nl/contact)

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

020-6127098 (clubhuis)

Adres

Kattenlaan 13
1054 KA Amsterdam

KVK-nummer

34252462