Wees alert op nepmails KNLTB en KNLTB.CLUB

04 december 2018

Beste leden,

Van de KNLTB en KNLTB.Club ontvingen wij bericht dat er leden van vier tennisverenigingen in Nederland nepmails hebben ontvangen vanuit naam van de KNLTB of hun vereniging (phishing mails). Tennisclub Kattenlaan hoort daar (gelukkig) niet bij. We vinden het echter belangrijk om jullie te informeren zodat jullie alert kunnen zijn.

Phishing mails hebben vaak rare kenmerken zoals een slecht taalgebruik, onlogische timing, een onbekende afzender, spellingsfouten en onlogische links. In de voorbeelden die KNLTB en KNLTB.Club hebben ontvangen werd de gebruiker via een ‘look-a-like’ KNLTB mail verzocht in te loggen in een nagemaakte versie van het ledenadministratiesysteem van de vereniging, KNLTB.Club. Doet een gebruiker dit, dan heeft de ‘phisher’ gegevens om verder te gaan en vervolgens namens de vereniging mails te versturen naar meerdere leden. 

Uit voorzorg heeft KNLTB.Club de ledenadministratie (KNLTB.Club) inclusief betaaldiensten tijdelijk afgesloten. Onze website is wel gewoon bereikbaar. Meer informatie over dit beveiligingsincident van KNLTB.Club en de acties die zij hebben ondernomen kun je vinden op de websites van de KNLTB (kntlb.nl) en KNLT.Club (om verwarring te voorkomen geen links naar websites in deze mail; om de genoemde sites te benaderen gewoon even www ervoor zetten). 

Wij hebben geen informatie dat ook onze leden dergelijke phishing mails hebben ontvangen, en in onze infomailbox zien wij geen verdachte e-mails. 

Wat te doen?

  1. Wees alert op nepmails of mails waarvan niet duidelijk is of ze door Tennisclub Kattenlaan zijn verstuurd. 
  2. Mocht je een verdachte mail hebben ontvangen, meld dit dan ajb zo spoedig mogelijk op [email protected]l. En klik niet op links of knoppen die in die mail staan.
  3. Wij adviseren je om je wachtwoord te wijzigen, zoals bijvoorbeeld voor log-ins op de verenigingswebsite, KNLTB ClubApp of als je een verenigingsmailbox beheert.

Heb je vragen? Stuur gerust een mail naar [email protected]

Met sportieve groet,

Het bestuur
Tennisclub Kattenlaan

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

020-6127098 (clubhuis)

Address

Kattenlaan 13
1054 KA Amsterdam