Update: we mogen weer dubbelen (vanaf 22 mei)

21 mei 2020

Het is zover. We mogen weer dubbelen. Vanaf 22 mei (morgen).

Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van het NOC.NSF en de KNLTB bondsarts gering. In combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen door de regering en de ervaringen van de afgelopen weken, heeft de KNLTB gisteren aangekondigd dat spelers in de leeftijd 19+ mogen dubbelen.

Wij zijn hier natuurlijk heel blij mee, maar net zoals bij de eerdere versoepelingen moeten wij een protocol indienen bij de gemeente. Dit wordt vandaag gedaan en we verwachten morgenochtend een akkoord. Daarop vooruitlopend kunnen alle leden vanaf vrijdag 22 mei weer dubbelen. Mits natuurlijk voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden die ik hieronder weergeef.

Een belangrijke voorwaarde voor het dubbelspel 19+ is dat er altijd 1,5m afstand gehouden dient te worden.
De KNLTB komt zsm met richtlijnen hiervoor. Totdat deze richtlijnen bij ons bekend zijn leggen wij de verantwoordelijkheid hiervoor bij de spelers zelf. En betekent dit in de praktijk dat bij het spel aan het net, je altijd een bal moet laten gaan als er geen 1,5m afstand tot de mede- of tegenspelers gehouden kan worden.

Het is alleen toegestaan te dubbelen, als de baan ook voor een dubbel gereserveerd is. Wij willen zoveel mogelijk spelers de kans geven om vrij te spelen. Als je wil dubbelen hang je echt met z'n vieren af. Als wij zien of te horen krijgen dat er gedubbeld wordt terwijl er voor een single is afgehangen, dan zullen wij sancties tegen de betreffende spelers nemen in de vorm van het blokkeren van de pas voor een week.

Het weer mogen dubbelen houdt ook in dat er meer verkeer van spelers op het park is. Wees dus extra waakzaam bij het naar de baan gaan, en het van de baan afkomen. En zorg dat er geen kruising van spelers in een pad plaatsvindt als er geen 1,5m afstand gehouden kan worden. Verder blijven alle reeds bestaande regels blijven van kracht.

Omdat we iedereen de kans willen geven te spelen houden we voorlopig vast aan het maximum van 3 x afhangen per week, waarvan 1 x per dag. Als we zien dat de baandruk afneemt komen we met verspoepelende maatregelen ;-).