Update Covid-19: digitaal afhangen wordt de norm

29 september 2020

Gisteravond hebben we van onze premier weer aangescherpte maatregelen te horen gekregen. En ook deze maatregelen hebben weer betrekking op ons. Het aantal besmettingen stijgt. Zeker in Amsterdam. Groepsvorming is één van de oorzaken. De premier heeft aangekondigd dat er niet meer met publiek gespeeld mag worden. De tennissers die op een baan wachten bij ons vallen ook onder 'publiek'. Om groepsvorming tegen te gaan en ons aan de maatregelen te kunnen houden is het noodzakelijk dat wij weer digitaal gaan afhangen. Na alle discussies van de afgelopen tijd is het op z'n zachts gezegd vervelend de afhangvorm weer te moeten veranderen. Maar met dit virus dat volop rondgaat is het niet anders.

Concreet betekent het digitaal afhangen het volgende:

- Het digitaal afhangen gaat in op 30 september;
- Vanaf vanavond, 29 september, 20:00 uur wordt er digitaal afgehangen en kan er dus NIET meer analoog afgehangen worden vanaf 30 september (tot nader orde);
- Je kan vanaf 2 dagen van tevoren digitaal afhangen;
- Je kan 1 keer per dag afhangen, met een max. van 3 keer per week;
- Cancellen kan tot 15 minuten van te voren. Een baan boeken kan dus ook tot 15 minuten van tevoren.

Dan nog even iets praktisch in het kader van 'wees een beetje lief voor elkaar':
Er is veel minder baancapaciteit (door lessen, competitie etc.) dan in mei. We verwachten meer drukte de aankomende weken. Hang dus alsjeblieft netjes af. Dus hang een baan af met de complete groep mensen met wie je speelt. En dus niet als je een dubbel speelt met 2 mensen de eerste 45 minunten afhangen (en wel met 4 spelen) en gelijk erachter aan met de andere twee zodat je 1,5 uur speelt. Dit is niet fair ten opzichte van andere spelers. 

Het is niet zeker of onze horeca openblijft. Hiervan houden we je op de hoogte.

In ieder geval is het noodzakelijk dat iedereen niet meer dan 5 minuten van te voren naar het park komt en gelijk weggaat als je klaar bent met spelen. Dit geldt zolang de horeca dicht is.

Vanaf 15 oktober zijn we 3 weken te gast bij Vondelpark Wintertennis. Hoe het afhangen bij hen gaat is nog niet helemaal duidelijk. Dit hangt ook af van het wel/niet open zijn van de horeca etc. Zodra we meer weten houden we je ook hiervan op de hoogte.

Tenslotte nog een mededeling over vrijspelen de aankomende tijd. In verband met de najaarscompetitie en Rocktober is er t/m 11 oktober op vrijdagavond vanaf 19.00 uur, zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur en zondag vanaf 10.00 uur zeer beperkte mogelijkheid tot vrijspelen. 

We begrijpen dat dit weer rauw op ons aller dak valt. Maar laten we er met elkaar het beste van maken! 

Stay safe! 

Nieuwscategorieën Corona

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

020-6127098 (clubhuis)

Address

Kattenlaan 13
1054 KA Amsterdam