Update Corona virus: voorjaarscompetitie uitgesteld tot begin mei

19 maart 2020

Op dit moment ligt het verenigingsleven stil tot en met 6 april en kunnen we nog niet voorzien tot wanneer de maatregelen omtrent het coronavirus aanhouden. Het voorlopig opschuiven van de startdatum van de competities naar begin mei is daarom volgens de KNLTB het best mogelijke scenario. Op deze manier kunnen we voor de zomervakantie een volledige competitie afspelen en wordt verenigingen en spelers voldoende ruimte geboden om zich voor te kunnen bereiden.

Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Hieronder lees je wat het opschuiven van de startdatum concreet betekent voor de voorlopige planning van de KNLTB Voorjaarscompetitie:

KNLTB Voorjaarscompetitie

De KNLTB Voorjaarscompetitie voor senioren en junioren start met de eerste speeldagen in het weekend van 9 en 10 mei. Concreet houdt dit in dat speelronde 1, 2, 3 en 4 worden uitgesteld en worden gespeeld na speelronde 5, 6 en 7. Er wordt dus gespeeld in zeven opeenvolgende weken. Zodra vanuit het RIVM en NOC*NSF groen licht wordt gegeven voor het hervatten van de wedstrijden, informeren wij je hierover en passen wij de speeldata zo snel mogelijk aan op MijnKNLTB.

Wat betekent dit voor het toernooiseizoen?

De maatregelen hebben ook gevolgen voor het toernooiseizoen. Alle toernooien tot en met 6 april zijn geannuleerd.

Daarnaast heeft het verschuiven van de Voorjaarscompetitie effect op de toernooien. Normaal gesproken zijn er veel spelers die na de Voorjaarscompetitie toernooien gaan spelen. Mocht het mogelijk zijn om in mei te starten met de Voorjaarscompetitie dan kan dit consequenties hebben voor de toernooien die in mei en juni georganiseerd worden. Zodra de KNLTB hier een besluit over heeft genomen zullen we je hierover informeren.

Heb je meer vragen?

Op de site van de KNLTB staan de meest gestelde vragen met antwoorden.