Schrijf je nu in voor de Kattenlaan Clubkampioenschappen Heren en Dames Dubbel 2018!

23 augustus 2018

Na een fantastisch open toernooi waarin veel van onze clubleden zich van hun beste kant hebben laten zien en finales hebben gespeeld (en gewonnen!) is het nu weer tijd om de krachten onderling te meten tijdens de clubkampioenschappen Dubbelspel van 3-9 september.

De inschrijving is geopend, dus wees er snel bij en schrijf je in via volgende link: https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=758A1B93-100F-4D7A-B816-9ADBFF2FD608
Je moet je wel eenmalig even registreren en je persoonlijke gegevens invoeren, tenzij je dit al eerder gedaan hebt. Onthoud svp je inloggegevens, want die heb je voor andere toernooien nog nodig.

We zijn de vorige clubkampioenschappen gestart met een nieuw systeem, dat zeer positief is ontvangen.
Het was de gewoonte om een uur te spelen en het aantal games door te tellen. Nu spelen we met verkorte sets. Officieel heet dit fast-four en dat betekent het volgende:
1. Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets waarbij iemand winnaar is van de set bij het behalen van 4 games.
2. Een eventuele derde set is een super tie-break waarbij degene die het eerst 10 punten haalt met een verschil van minimaal 2 punten de winnaar is.
3. Bij 3-3 in een set wordt een normale tie-break gespeeld.
N.B. Er wordt bij 40 - 40 in een game GEEN beslissend punt gespeeld, maar gewoon voordeel/nadeel. (Dit was bij de clubkampioenschappen single/mix eerder dit jaar nog wel het geval).

De finales worden niet volgens het fast-four model gespeeld maar, net zoals in vorige jaren, als volledige partij waarbij een eventuele derde set een super tie-break is.

Over het algemeen is een fast four partij binnen het uur afgerond. Het kan voorkomen dat een partij wat langer duurt dan een uur en dan start de volgende partij wat later. Het is wel belangrijk dat iedereen zich houdt aan de 5 minuten inspeel tijd en 1 minuut rust bij het wisselen van speelhelft.

De wedstrijden worden over een periode van 7 dagen gespeeld, van maandag 3 september tot en met zondag 9 september. Denk dus goed na over je verhinderingen en zorg dat je kunt spelen als je ingedeeld bent. In verband met een nieuw planningssysteem kunnen wedstrijden na de planning niet meer worden verzet.

Om afzeggingen en teleurstellingen in het finaleweekend te voorkomen, verzoeken wij jullie om uitsluitend in te schrijven als je het finaleweekend volledig beschikbaar bent (8 en 9 september). Denk er svp aan dat ook nog poule wedstrijden in het finaleweekend gespeeld worden!

Let op: Je kunt maximaal voor één categorie inschrijven.

De inschrijving sluit zondag 26 augustus om 24:00.
Je krijgt ongeveer 4 dagen voor aanvang van de clubkampioenschappen per e-mail bericht over de tijden van de te spelen partijen.

Wij hopen dat jullie allemaal weer meedoen!