Schrijf je in voor de najaarscompetitie

04 juni 2020

De competitie in het voorjaar is helaas niet doorgegaan, maar het goede nieuws is: de competitie in het najaar staat nog wel op de kalender! De voorjaarscompetitie zou in theorie zijn geheel verschoven kunnen worden naar het najaar (nu genoemd KNLTB Competitie 2020), maar dat is geen verplichting. Hoe de teams in deze nieuwe competitie worden ingevuld staat de clubs vrij. Let op: er is geen promotie of degradatie dit jaar, bestaande voorjaarsteams houden dus ongeacht of ze spelen hun plek in de voorjaarscompetitie voor het seizoen in 2021. Of en hoe de KNLTB competitie 2020 in het najaar definitief doorgaat is afhankelijk van de ontwikkelingen aankomende maanden.
De Kattenlaan heeft dit jaar als doel om (omdat we 6 weken niet hebben kunnen spelen) dit seizoen zoveel mogelijk ruimte te laten voor vrij spelen voor iedereen. We organiseren dus zoveel mogelijk alleen activiteiten op minder drukke tijdstippen. Daarom hebben we voor de KLNTB competitie in het najaar het volgende besloten:
  1. We schuiven de voorjaarscompetitie teams niet 1 op 1 door naar het najaar. Dit heeft twee redenen: 1. Er is te weinig baancapaciteit in het najaar om alle voorjaarsteams een plek te geven en 2. Het zou, vinden wij, niet eerlijk zijn om een aantal voorjaarsteams nu in het najaar te laten spelen en dan direct het voorjaar erna weer. Helaas heeft de voorjaarscompetitie door omstandigheden geen doorgang kunnen vinden, dat moeten we accepteren zoals het is dit jaar.
  2. We gaan de KNLTB Competitie 2020 indelen en spelen zoals we dit normaal gesproken voor de najaarscompetitie zouden doen.
  3. Omdat we de zaterdag overdag grotendeels beschikbaar voor vrij spelen houden, schrijven we iets minder teams in dan normaal in het najaar. Mogelijk zullen we de teams dus wat groter maken als gevolg hiervan, dat hangt ook af van de inschrijvingen.
De inschrijving voor de competitie in het najaar staat open voor iedereen met een totaal- of dag/weekend lidmaatschap. Wij maken een teamindeling, waarbij we proberen met ieders wensen zoveel mogelijk rekening te houden en waarbij spelers die niet in de voorjaarscompetitie waren/zijn ingedeeld voorrang hebben, zoals gebruikelijk is bij de indeling van de najaarscompetitie.

De speeldata voor de KNLTB Competitie 2020 zijn (vooralsnog, verschuivingen kunnen nog optreden door Corona maatregelen):
Vrijdag: 11/9, 18/9, 25/9, 2/10, 9/10, 16/10, 23/10 (inhaaldata 30/10, 6/11, 13/11)
Zaterdag: 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10, 17/10, 24/10 (inhaaldata 31/10, 7/11, 14/11)

Heb je interesse, heb je nu al zin om aankomend najaar mee te doen aan de competitie om de Kattenlaan eer hoog te houden? Schrijf je dan voor 19 juni in via [email protected]. Let op:
  • Je kunt je inschrijven voor een dames-, heren- of gemengd dubbel team
  • Je kunt je individueel inschrijven of met een groepje.
  • Geef duidelijk aan wat je officiële KNLTB actuele speelsterkte (actual rating) is.
  • Geef ook duidelijk aan of je op vrijdagavond en/ of op zaterdag wil spelen (let op: thuis start de zaterdag competitie dit jaar altijd tussen 3 en 4 uur s middags, uit kun je natuurlijk op elk moment op zaterdag overdag worden ingedeeld).
Iedereen die zich inschrijft krijgt te horen of ze ingedeeld zijn (of niet), spelers die we niet in kunnen delen belanden automatisch op de reservelijst.
Wij hopen op veel enthousiasme en rekenen op jullie begrip dat de ruimte iets beperkter is dan normaal en we mogelijk niet iedereen volledig naar wens kunnen indelen. Het zal allemaal in ieder geval in goed overleg gaan met de samen te stellen teams.